viernes, 20 de mayo de 2011

Barcelona Els acampats decideixen mantenir les protestes malgrat l'ultimàtum de la Junta Electoral



Plaça catalunya:

Els acampats, indignats per la situació política i econòmica d'Espanya, no s'arronsen davant la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir les concentracions en la jornada de reflexió i durant el dia de les eleccions. I cada cop són més. No tenen intenció de marxar, criden a tota la gent de totes les edats que se sumi a la concentració, especialment aquesta nit, per fer més difícil el desallotjament i demostrar que el descontentament afecta molts. Des de Barcelona, on finalment s'ha consensuat una declaració de principis, s'ha presentat un recurs d'empara al Constitucional i ja s'organitzen per portar la proEls acampats a la plaça Catalunya volen resistir de forma pacífica. Diuen que no tenen por i que seguiran acampats, tot i que la Junta Electoral no els autoritzi a fer-ho a partir d'aquesta mitjanit.

La crida que fan als ciutadans a sumar-se a la protesta està fent el seu efecte i cada vegada hi ha més gent de totes les edats i condicions. I una consigna que es fa córrer: que qui vagi a la plaça porti flors per donar a la policia en cas de desallotjament.

Els concentrats han presentat un recurs d'empara al Tribunal Constitucional en contra de la decisió de la Junta Electoral Central de prohibir les concentracions. Consideren que es vulneren el seus drets de reunió i recorden que no demanen el vot per ningú. També treballen en diferents comissions per consensuar la seva acció en cas que els vulguin fer fora.

Ara com ara, però, ja han convocat més accions per les pròximes hores. Xerrades, debats públics, assemblees de barri, per portar la protesta arreu de la ciutat, i una assemblea de reflexió col·lectiva, aquest dissabte a les 6 de la tarda.

La llei de règim electoral preveu multes d'entre 100 i 1.000 euros per qui incompleixi la prohibició del dret de reunió.

En l'assemblea d'aquest dijous, després de quatre dies d'acampada, també van consensuar una declaració de principis. Asseguren acampar de forma lliure i voluntària per mostrar el seu malestar per unes vides precaries i les desigualtats. també diuen que els mou una vocació de canvi en favor d'una societat que prioritzi la vida per sobre dels interessos polítics i econòmics.

Mantenen les mobilitzacions, però no la manifestació a Madrid

A la Puerta del Sol de Madrid també es resisteixen a marxar, tot i l'amenaça de desallotjament. Aquí hi ha moltes incògnites sobre el que pot passar, però no estan disposats a desmuntar un campament que creix a mesura que passen els dies. Aquesta nit, i arran de la prohibició de la Junta Electoral, esperen ser encara més.

A la capital espanyola hi ha hagut en les últimes hores confusió sobre la convocatòria o no d'una manifestació coincidint amb el dia de reflexió. Els portaveus de Toma la Plaza, el únics autoritzats per donar la versió oficial del moviment, asseguren que ells no han convocat cap manifestació ni concentració i que tampoc participen en la campanya electoral.

Sense convocatòria oficial, els ciutadans que acudeixin i siguin preguntats per la policia no poden al·legar estar cridats per un col·lectiu i, per això, la comissió adverteix que qui acudeixi a la plaça ho farà sota la seva responsabilitat.

L'assemblea d'aquest divendres a la tarda a la plaça del Sol ha decidit prohibir als mitjans de comunicació gravar en algunes zones del campament. Es tracta de les comissions de guarderia, infermeria, comunicació i legal. els seus membres al·leguen a les seves responabilitats per fer aquesta petició.

Els governs, poc partidaris de desallotjar

Sobre què passarà a partir d'aquesta mitjanit, el vicepresident Rubalcaba ha dit que l'executiu complirà el que diu la llei. Ha assegurat que la policia actuarà en proporció i que per resoldre un problema no en crearan un altre.

I pel que fa al govern català, que és qui aquí en té les competències, el portaveu, Francesc Homs, ha deixat entreveure que no desallotjaran per la força, si no hi ha incidents.

Concentracions en altres ciutats catalanes

Barcelona i Madrid són els principals focus d'acció d'una protesta que és present, cada vegada més, a més ciutats catalanes i espanyoles.

Se'ls pot seguir via Twitter, el mitjà per excel·lència d'unes acampades que es mouen amb soltura per la xarxa. De fet, tota aquesta setmana, les protestes han estat el més comentat en aquest mitjà a través dels diferents hastags que utilitzen.

La protesta també ha traspassat fronteres, a través d'indignats espanyols que viuen a l'estranger i que també s'hi han volgut sumar. Per organitzar-se i donar ressò a la protesta londinenca, els participants han creat un blog.testa a tots els barris de la ciutat.
Si aixo es democracia me la tallo i em faig monja.
Visca catalunya lliure no reprimida.

0 comentarios:

Publicar un comentario

 
Powered by Blogger | Printable Coupons